Op de Blog van Olga, Team Confetti kwam ik de Crazy Cat Lady TAG tegen. Ik hou van het invullen van vragenlijstjes, dat zal ik nooit ontkennen, ik ben alleen geen held in het TAGgen van andere bloggers. Daarom is iedereen vrij de TAG in te vullen wat mij betreft ūüėČ

Ik ben een Crazy Cat Lady. Ik stap uit die ontkenningsfase. Ik heb thuis drie van die mormels rondlopen √©n ik kan niet meer zonder. Helaas voor mij wil mijn mannetje er niet meer, maar wie weet in de toekomst! We hebben er de ruimte voor: een tuin, groot stuk land achter het huis √©n een huis met genoeg ruimte, krabgelegenheid, verstopplekjes en kartonnen dozen met fleecekleedjes…

Daarom leek het mij leuk om deze TAG eens in te vullen én mijn monstertjes in de schijnwerpers te zetten.

Eerst de mormeltjes maar eens voorstellen, de dame én heren heten Soul, Funk(y) en Ska. Alledrie uit het asiel gehaald en hernoemd naar muziekstijlen. Oostindisch Doof wanneer het hun uitkomt, rommelkonten maar ook onvoorwaardelijk gelukkig bij ons thuis.

De schattigste foto van mijn katten:
Dit is Funky, Funky is een negenjarige huiskamertijger (ok, en tuintijger), een zwarte met witte stip, die zo verschrikkelijk schattig kan kijken als hij een snoepje van je wil <3 Op deze foto, want een echte schattige heb ik niet van hem, ook wel bekend als de Zoefpoes.
Dit is Soul, een cypers dametje, ook al negen jaartjes oud, die naast lomp, ongegeneerd en dom ook het allerliefste kroelmutsje is wat je op deze wereld tegenkomt. Iedereen houdt van Soul, en Soul houdt ook van iedereen!
soul

En dit is Ska, Ska is een driejarige Noorse Boskat, een beetje schrikkerig maar echt een onwijze kroeliewoelie terwijl hij luid knort. Echt nog een puppie in zijn gedrag, maar met een goed hartje!
8ZhVx5

Bijzondere eigenschappen van mijn katten
Het zijn vreetzakjes! Geen idee of dat een bijzondere eigenschap is, maar voor het eerst in drie jaar tijd lukt het om ze onbeperkt voer voor te schotelen wat niet binnen een dag leeggevreten is. Sterker nog, ze doen nu al bijna een week met hun eerste buis voer. Ik ben trots op ze!

Ze hebben het welgeteld 2 weken volgehouden, ze gingen weer helemaal los en dat uitte zich in hele bolle katjes √©n een Ska’tje met hele heftige blaasstenen. Nu worden ze gescheiden gevoerd na een stevige operatie bij Ska, maar het gaat gelukkig weer heel goed!

Maar eigenlijk is dat niet een hele bijzondere eigenschap natuurlijk, ze hebben alledrie wel hun eigen leuke en minder leuke trekjes. Zo kan Soul niet miauwen, als zij miauwt klinkt het meer als EEEEERP en EEEEEEEHP. Ze is daarnaast ook nog eens de baas in huis, wat niemand achter haar zocht. En ze houdt zo veel van mensen en kroelies <3 <3 . Je verwacht dan ook niet dat ze in het asiel in het begin niet benaderbaar was he?

Funky heeft een wat minder leuke eigenschap, ondanks dat hij op 6 maanden al ontmand was, sproeit hij als een idioot. En vooral graag over mijn spullen. Mijn dure spulletjes.. stom beest. Maar daarnaast komt hij wel, als je lekker opde bank zit, heerlijk naast je zitten en af en toe kroelen. En dan wast hij je armen alsof zijn leven ervan af hangt, terwijl hij loeihard knort.

En Ska? Ska is mijn holmaatje. Waar ik ga gaat hij, loopt overal achter mij aan. Komt bij me op de bank, toont zijn buikje om te aaien (anderen, op mijn man na, krijgen een flinke haal met die enorme poten!) En wat ik helemaal leuk vind, hij kan het Puss In Boots effect <3

Het geluidje wat mijn katten maken
Dit heb ik eigenlijk al¬†een klein beetje verteld, Soul kan niet miauwen, die erpt, dit klinkt een beetje varierend van EEEEEEHP, EEEERP, irp tot priep. Funky is meer een ‘Mroe, Mrau! MRAAAAU!’ en Ska is een ‘Merauuw, Mraaaauw’ soort kat.

De bijnamen van de katjes
Mijn man en ik zijn gek op bijnamen bedenken voor onze katten. Zo gaat Ska ook wel door het leven als ‘Het Skapijt’ of ‘Skablabla’ of ‘Skablibbel’. Funky is meer een ‘Sporky’, ‘Sforky’, ‘Sfurky’ en in hele extreme gevallen ‘Federico Farky’ wat weer is voortgekomen uit een avondje Assassin’s Creed spelen. Soul is simpelweg ‘Irpie’ of ‘Dikke Plofpoes’.

Ik moet bekennen
Dat ik niet altijd even blij ben met Funky, zeker als hij in zijn pisbuien zit, dan kan ik hem wel achter het behang plakken. Tegelijkertijd ben ik soms een beetje jaloers op mijn man, omdat hij zodra hij op de bank gaat zitten en ik er al zit als een soort magneet de katten wegtrekt bij mij vandaan. Oh, en ik heb de katten liever niet op bed terwijl hij ze het liefst wel op bed heeft. Dus in een compromis is het nu 50% van de week niet, en 50% van de week wel. En dan wordt het bed weer verschoont.

Mijn tip voor andere Crazy Cat Ladies
Koop alsjeblieft goed voor voor je katten! Er zijn zoveel mensen die het goedkoopste voer kopen en roepen dat hun kat het er goed op doet. Maar doe het aub niet, je maakt met goedkoop voer de organen van je kat compleet verrot! Al dat zout en troep.. ik durf je blaasgruis-struviet te garanderen! Vers (KVV / Barf) is het beste, maar dan moeten je katten het wel blieven / jij de moeite willen doen. (Oh en met een Calciumsteenkat is het dan weer niet goed ivm het bot wat er in vermalen zit).

Wat voor kat zou ik zijn?
Er zijn zoveel leuke kattenrassen! Ik kan niet kiezen, daarom heb ik een online quizje gedaan met als resultaat de Sphynx. Zo’n leuke kale kitty. Nou weet ik niet of de uitslag 100% accuraat is, maar ik ben gek op Sphinxjes <3 jammergenoeg wil mijn man er geen.

Leukste kattenwebsite?
Absoluut thttp://funnycatgifs.com/. Geen enkele site is er leuker qua kattenplaatjes dan deze!

Leukste kattenGIFje?

En dat was het! Wil je de Crazy Cat Lady Tag overnemen, dat mag! Laat het weten in een comment want ik lees graag over andermans katten! Wil je dan wel vermelden dat je via ikover.nl komt?

En dan sluit ik af met een cat-selfie!

Tags: , , , ,