Ik was toch even verbaasd, en daarna oprecht verheugd, dat ik van Marjolein van A Spoonful of Dork een Liebster Award Nominatie had gekregen én daarna ook nog eentje van Yvonne van Mijn Kleine Geheimpjes, ik als beginnend blogger die heel hard haar best doet om niet te vergeten te bloggen maar soms zo druk is dat ik het ook daadwerkelijk vergeet!

En natuurlijk vind ik het zelf dan ook ontzettend leuk om wat met de Liebster Award te doen!

headerliebster

Heb ik gelijk een leuk excuus om wat met dat plaatje te doen, vind het namelijk een schattig plaatje 😀

De Liebster Awards hebben een paar “rules” waar je wat mee moet doen,

Noem degene die jou heeft genomineerd.
Beantwoord de elf vragen van degene die jou heeft genomineerd.
Nomineer zelf negen bloggers met 200 volgers of minder.
Stel deze bloggers elf vragen.
Breng de genomineerde bloggers op de hoogte.

Degene die mij hebben genomineerd heb ik natuurlijk al genoemd, Marjolein van A Spoonful of Dork en Yvonne van Mijn Kleine geheimpjes, en zij hebben elf vragen voor mij opgesteld welke ik hieronder ga beantwoorden!

Deze vragen komen van Marjolein, van A Spoonful of Dork:

A Spoonful of Dork

A Spoonful of Dork

Waar sta jij voor in het leven en waarom?
De eerste vraag is ook meteen een hele lastige! Ik heb hier een flinke tijd over na zitten denken en kom tot de conclusie dat ik sta voor de mooie dingen in het leven. Niet alleen vanuit mijn beroep: grafisch ontwerper, waar ik de hele dag mooie dingen maak, maar ook qua sfeer, gezelligheid, liefde. Allemaal mooie dingen in het leven. En ik overleg en werk dan ook graag samen met mensen die net zo in het leven staan als ik: mooie dingen maken, de wereld een stukje mooier maken.

Waar heb je het meeste spijt van?
Waar ik het meeste spijt van heb.. ik denk zelf dat dat toch mijn vorige relatie is geweest. Maar achteraf is dat altijd makkelijk zeggen: spijt komt altijd achteraf, maar mijn vorige relatie is ontzettend slecht voor mij geweest uiteindelijk. Mentaal maar ook financieel. Gelukkig ligt dat ver achter mij én heb ik nu de allerleukste vriend die ik mij voor kan stellen met wie ik gezellig een huisje met drie katten deel!

Heb je een favoriete bezigheid? Zo ja, wat is dat dan?
Nu moet ik gaan kiezen! Ik doe zo veel dingen zo graag, maar ik denk dat lezen toch nog wel bovenaan staat. (Naast koken, ontwerpen van plaatjes, fotograferen, spelletjes spelen). Ik kan mijzelf helemaal verliezen in een goed boek én dan kan je een kanon naast mij afschieten, ik reageer niet want ik moet lezen!

Hoe zie jij jezelf of je leven over 5 jaar?
Over vijf jaar dan ben ik alweer 30.. Ik zie mijzelf over een jaar of vijf hopelijk nog net zo kwiek als nu, maar dat weet je natuurlijk nooit. Ik heb artrose en dat betekent dat ik langzaam maar zeker gewoon achteruit ga. Hopelijk ben ik over 5 jaar moeder van in ieder geval één kind, maar liever nog van twee. Nog steeds aan het werk bij het bedrijf waar ik nu werk, maar dan wel met thuiswerkmogelijkheden. Nog steeds in een huis met katten en nog wat bereisder dan nu. Ook ben ik dan waarschijnlijk wel getrouwd met mijn mannetje!

Wat zijn jouw leukste herinneringen?
Mijn leukste herinneringen heb ik denk ik toch aan de tijd op de camping met mijn buurvrouw daar: ik mocht altijd mee naar haar paard en dankzij haar is bij mij de paardenliefde gegroeid! En die paardenliefde heeft mij ook een geweldige herinnering gebracht op Cuba in 2012, waar ik met mijn vriend in Trinidad ging paardrijden!

Op Cuba met mijn paardenvriendje daar!

Ben jij een meisjes-meisje of een jongens-meisje in je doen en laten en waarom?
Ik ben voornamelijk echt meisjes-meisje, ik hou van tutten, nagellakjes, van giebelen etc. Al kan ik stiekem ook genieten van moord-spelletjes op de Xbox 😉

Wat is de grootste reden dat je begonnen bent met bloggen?
Ik hou van schrijven en verhalen vertellen én dan wel op mijn manier. Ik denk niet dat ik ooit een boek zal publiceren want daar heb ik het geduld niet voor, maar met een blog kan ik ook een leuk en groot publiek bereiken!

Wat zou je graag willen in 2014?
Droomreis naar Japan maken, maar dat staat al op de planning! Een leuk electrisch scootertje kopen en gewoon lekker doorgaan zoals het nu gaat, misschien wel een hoop volgers op mijn blog krijgen!

Welke muziek vind je het fijnste om naar te luisteren?
Het allerliefste luister ik naar Duitse HipHop/Electro. Je moet er van houden, ik geniet ervan! Probeer het eens hieronder zou ik zeggen!

http://www.youtube.com/watch?v=sc7FH5wTCeM

Waar ben jij jaloers op?
Vrouwen die op allerhande mogelijke manieren indruk op mijn kerel denken te mogen maken, gelukkig staat mijn vent daar totaal niet voor open en noemt hij mij schattig als ik op zo’n moment even wil laten zien dat hij bij mij hoort! Daarnaast ben ik “jaloers” op vrouwen bij wie nagellak / makeup mooi blijft zitten, en op mensen die als kind al muziekles hebben gehad..

Wat voor tip wil jij je lezers/lezeressen meegeven?
Geniet altijd van de mooie dingen in het leven!

De vragen die Marjolein bedacht heeft vond ik zelf erg leuk om te beantwoorden, al vergden sommigen wel het een en ander aan nadenkwerk.

De vragen hierna komen van Yvonne, van Mijn Kleine Geheimpjes.

Foto van Mijn Kleine Geheimpjes.

Wat is jouw grootste quilty pleasure?
Mijn grootste Guilty Pleasure, dat vind ik nou altijd een idioot lastige vraag, want wat is nou precies een guilty pleasure? Is dat het foutloos kunnen meezingen van Volendammer Smartlappen (ja dat kan ik)? Of dat ik stapeltje gek ben op Duitse muziek? Of dat ik helemaal kan genieten van het bijhouden van paardenspelletjes op het internet, al jaren? Of misschien toch dat ik in een jaar tijd meer dan 200 stuks nagellak heb verzameld en dat deze stapel ook nog steeds blijft groeien (al gaat dat nu wat langzamer)?

Ik denk dat mijn grootste Guilty Pleasure toch de crush is die ik al vanaf ik een jaar of 13 ben, heb op Jon Bon Jovi. Die man is GODDELIJK! *Kwijl*

Wat is je favoriete quote? En waarom?
Between Black and White are countless shades of Grey. 
Deze quote is al jaren mijn favoriete quote, ooit een variant erop gelezen op een gebouw in Hengelo, aangepast zodat hij het beste bij mij past. Ik ben niet zwart/wit, maar heel veel grijstinten. Mijn werk is niet zwart/wit maar heel veel grijstinten. Het leven is niet zwart/wit, maar heel veel grijstinten. Tussen twee uitersten kan heel veel zitten. En dat vind ik mooi aan deze quote.

Als je zou weten dat de aarde volgend jaar vergaat, wát zou je dan in dit aankomende jaar anders doen?
Dan zou ik nog meer genieten van het leven, en eigenlijk alles doen waarvan ik weet dat ik dat lichamelijk niet meer kan: ik zou elke dag te paard stappen, een scooter kopen en Nederland ermee rondrijden. Dat soort dingen. :)

Welke liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?
In de loop der Jaren is de soundtrack van mijn leven enorm uitgebreid: waar het begon met Bassie & Adriaan en KVK in mijn jeugdjaren, ging dat langzaam over naar Spice Girls, 5ive en de BSB. Daarvandaan naar Bon Jovi, Roxette en nog veel meer jaren 80 muziek. En nu zijn we inmiddels Duitstalig geworden, heel veel moderne duitse muziek passeert hier de revue naast de radiohits van onder andere One Republic:

http://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg

Welk beeld gaat er als eerst door jouw gedachten als je je ogen nú dicht doet?
Als ik nu mijn ogen dichtdoe dan zie ik Sushi, ik denk dat ik honger heb 😉

Wat zou je doen als je voor 1 dagje het andere geslacht zou zijn?
Het zou nu wel heel cliché zijn als ik zeg dat ik de hele dag aan het aanhangsel zou gaan zitten he? 😉 Want die heb je normaal niet als vrouw zijnde. Nee ik denk dat ik dingen zou doen die ik als vrouw niet zomaar kan, van die lekkere clichédingetjes: de herenkleedkamer inlopen in de sportschool, staand plassen, toch aan die worst zitten, zonder gene harde scheten en boeren laten.

En dan de dag erna heel blij zijn dat ik weer een vrouw ben en gewoon beschaafd 😀

Met welk filmpersonage voel jij je verwant?
Ik kijk niet heel veel films, daarom heb ik gekozen voor een serie die ik graag kijk. Ik voel mij verwant met Peggy Olson van Mad Men, Peggy is een jonge vrouw die zich in een mannenwereld als creatieveling omhoog probeert te werken. Zelfde als wat ik eigenlijk elke dag doe 😉

Auteursrechten liggen bij Mad Men.

Hoe denk je dat jij over 25 jaar terug kijkt op het leven dat je nu leeft?
Ik vraag me dan denk ik af hoe ik ooit aan de voet van zoveel nieuwe technieken heb kunnen staan! Er gebeurd zo ontzettend veel in de wereld dat ik heel benieuwd ben hoe dat over 25 jaar gaat zijn.

Welk product zou je meenemen als je nú zou moeten vertrekken naar een onbewoond eiland voor een jaar?
Mijn e-reader met een zonneladertje. Nergens heen zonder boeken!

Wat was er eerder, de kip of het ei? En waarom?
Wat een kütvraag! 😀 Ik denk dat er zo POEF ineens een ei was, en dat de zon die toen nog heel veel scheen deze warm hield. En toen ontstonden er twee dooiers in dat ei en kwamen er twee kippen uit. Een haan en een kip bedoel ik, en toen begon de inteelt en daarom zijn er nu plofkippen!

Als je doof bent geboren, in welke taal denk je dan? En dan gaat het me er vooral om waaróm je dat denkt…
In het Spaans, ik vind het een mooie taal en ik spreek het veel te weinig :( als ik in het Spaans praat en denk dan voel ik mij eigenlijk een stuk zelfverzekerder dan dat ik nu ben. Ik ben wel een Nederlander qua geboorte, maar qua hoe ik denk eigenlijk niet.. ik gedij een stuk beter in het Spaans!


Ook de vragen van Yvonne vond ik erg leuk om te beantwoorden!

Nu resten mij nog drie dingetjes, als eerste bloggers nomineren die minder dan 200 volgers hebben. Ik vind dit lastig omdat de meeste blogs die ik volg al een Liebster hebben gehad van andere mensen dan ik, daarom heb ik bewust gekozen om degenen die al een post hebben staan te vermijden (voor zover dat gelukt is).

Een speciale nominatie is natuurlijk voor Marjolein en Yvonne!

Als eerste nomineer ik mijn beste vriendinnetje Renée van Life of Neej. Als tweede nomineer ik Annelies van Anneliesje.nl hier speel ik wel even vals, want Annelies heeft wel meer volgers, maar ik vind haar Blog erg leuk! Martine van Zie Daar krijgt mijn derde nominatie, de vierde is voor Lotte van Chanen.nl. Babysaurus van Babysaurus Fashion krijft van mij de vijfde, Daisy van Green Daisy’s ontvangt nummer 6. Ook hier een nominatie (de zevende) voor Anca, van Dark ‘n Twisty Nails. Emma van Polish or Urban ontvangt de achtste nominatie. Roos van Er was eens een Blog krijgt nummertje 9.

Voor jullie heb ik de volgende 11 vragen, veel plezier!

1. Hoe kwetsbaar durf jij je op te stellen en waarom?
2. Wat is het spannendste wat jij ooit gedaan hebt en hoe vond je dit achteraf?
3. Ben jij een auto of een OV mens, waarom?
4. Wat is jouw grootste Guilty Pleasure en durf je hier ook in het echt over te praten?
5. Hoe ga jij om met onbeantwoorde liefde?
6. Van welke aankoop heb jij de meeste spijt gehad?
7. Waartegen heb jij ja gezegd, wat achteraf een hele grote nee was? (en dan doel ik niet op producten).
8. Wat zou jij willen veranderen aan jezelf en waarom?
9. Wat is jullie favoriete muziek?
10. Als jij een smaakje thee zou zijn, welke zou je dan zijn en waarom?
11. Als jij een beroemdheid mocht kiezen, en deze voor een week zou zijn. Wie zou je zijn en wat zou je doen in die week?

Veel plezier met deze vragen! En ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! :)

Tags: , ,