Vandaag is het zondag én vind ik het eens leuk om de vakidioot uit te hangen op mijn weblog. Zoals sommige lezers inmiddels misschien weten (en nu dus alle lezers) ben ik grafisch ontwerper, webdesigner én fotograaf. Het internet staat vol met prachtige voorbeelden van ontzettend gaaf design, en op de Nederlandse “plek” op het internet, kom je ook genoeg werk van mijn hand tegen.

Op het moment werk ik bij een grote kabelmaatschappij in Nederland, beginnend met de Z. Hier maak ik allerhande ontwerpen voor, wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor mijzelf ontwerpen te maken én om het werk van anderen te bekijken.

Een bedrijf wat ik erg bewonder is inTacto, uit Buenos Aires. Ik leerde hun werk kennen toen ik onderzoek deed naar Parallaxes, websites waar je doorheen scrollt met je muis. Hun tienjarig bestaan werd daar namelijk mee gevierd: inTacto10years.

In webdesign is er op het moment een hele, imo, vervelende trend gaande: alles moet zo plat en abstract mogelijk. Dit zogenaamde flat design wordt dan ook te pas en te onpas toegepast. Apple bijvoorbeeld, in iOS7, dat is flat design. En volgens velen is het lelijk.

Zelf ben ik ook meer een voorstander van de tegenhanger van flat design, skeuomorphic design. (Bonuspunten als je dat in één keer goed uit kan spreken!) Dit is meer realistisch design: gebruik van textuurtjes, schaduwtjes, kleurverloopjes etc. Het geeft je een warm, welkom gevoel. Een leuk voorbeeld is iOS6 van Apple, voor ze die vreselijke update deden.

Nu is het aan jullie om te kiezen, inTacto (ja daar had ik het eerder over in deze post) heeft een website gemaakt, wederom een parallax, waarin je scrollt én een klein vechtpartijtje hebt tussen flat én realistic design. Ik wens je veel plezier! Klik op de foto om te gaan. (Wacht wel even tot hij 100% geladen is en een symbooltje verschijnt dat je kan scrollen!)

Hebben jullie websites die je echt heel mooi vindt? En als je de link hebt bekeken, wat vind je mooier? Flat of Realism?

Foto van intacto.com

Tags: , , ,